7 semne că încă reacționezi din Rana de Trădare

Vrei să arăți că ești puternic și să nu vadă lumea că suferi?

Cauți tot timpul să anticipezi ce urmează să se întâmple? Trăiești tot timpul în alertă?

Astăzi voi vorbi despre momentul formării acestei răni emoționale de trădare și cele 7 semne care ne arată că încă reacționăm din ea.

Rana de Trădare se formează în perioada 2-5 ani când se dezvoltă energia sexuală și apare complexul lui Oedip. În această perioadă, în mod firesc copilul își dezvoltă și devine conștient de forța lui de viață, forța sexuală, forța lui de a crea.

Dacă părintele de sex opus lipsește sau nu se implică în creșterea copilului, acesta ajunge să spună că poate să îl înlocuiască și nu învață să se abandoneze iubirii persoanei de sex opus, ajungând să fie tot timpul în gardă și s ă nu poată să se relaxeze. Copilul se simte trădat de părintele său de fiecare dată când acesta

  • nu își respectă o promisiunea și îi trădează încrederea sau
  • îl trădează pe părintele de același sex cu copilul, pentru că atunci copilul percepe asta ca și cum i se întâmplă lui

Și atunci copilul creează această mască pentru a se apăra, începând să acționeze conform acestor tipare. Cu cât sunt acestea manifestate mai pregnant cu atât rana este mai adâncă.

Pentru a vedea cât de adâncă este suferința ta, poți să îți pui aceste întrebări care îți vor arăta  câte din cele 7 semne  din rana de trădare manifești.

1.Ai un corp care emană forță și putere în partea de sus a corpului și care să transmită un mesaj de încredere?

Îți dorești să te poți impune chiar și cu forță în față celorlalți ca să îi poți controla, crezând că așa vei ajunge să te simți în siguranță.

2. Ai mai multe kilograme în plus însă nu pari gras ci mai degrabă puternic din spate, dar din față se poate să ai o burtă mare?

Centrul puterii este în plexul solar și atunci când depunem grăsime acolo căutăm să ne apărăm în cel mai slab punct al nostru. Când avem această rană adâncă doar arătăm că suntem puternici , nu o și simțim.

3. Ești foarte exigent cu tine însuți?

Asta se întâmplă pentru că vrei să demonstrezi că ești capabil. Îți reproșezi enorm dacă renunți la un proiect pentru că tu crezi că nu ai avut curajul să mergi până la capăt și te judeci pentru asta.

4. Ești rapid în acțiunile tale și te enervează cei care nu sunt la fel de rapizi ca tine?

Având această rană facem un efort destul de mare ca să îi tolerăm pe cei lenți, inclusiv pe noi înșine ne supărăm când suntem prea lenți.

5. Cauți să anticipezi tot ce se va întâmplă în viitor?

Mentalul tău este foarte activ. Trăiești tot timpul în alertă. Trebuie să fii pregătit pentru orice eventualitate. Vrei să controlezi tot ca să nu suferi de trădare. Ești plin de așteptări față de viitor și asta te împiedică să trăiești ACUM în prezent. Din același motiv nu îți place să fii luat prin surprindere.

6. Nu ai încredere în ceilalți sau ai încredere mai mult în persoanele de același sex cu tine?

Consideri că persoanele de sex opus sunt iresponsabile și că nu își asumă nici un angajament ?  Detești și te simți trădat când ceilalți nu au încredere în tine, dar nu vezi că tu nu ai încredere în alții.

7. Te preocupă foarte mult treburile altora?

Îți asumi cu ușurință toate sarcinile altora ca să te asiguri că ceilalți răspund așteptărilor tale. Nu realizezi când dai ordine și iei foarte rapid decizii în numele celuilalt. Crezi că ajuți cu aceste comportamente. Te simți insultat când se ocupă altcineva de lucrurile tale dar tu nu realizezi când faci același lucru pentru alții.

Te regăsești având vreunul din cele 7 tipare discutate aici?

Eu știu că m-am regăsit. Ai trecut de curând printr-o trădare care te-a lăsat parcă fără putere?

Scrie-mi pe adresa de mail contact@cailevindecarii.ro cum faci față acestor provocări.

Dacă dorești să faci ceva diferit poți accesa Programul de 10 zile ”Cum gestionăm Trădarea?”. Înscrie-te  AICI.

Dacă încă te întrebi ce se întâmplă în cadrul ședințelor live, în cadrul programului ai posibiltatea să te înscrii la primele 4 sesiuni CADOU, ca să vezi dacă stilul meu de lucru ți se potrivește.

Dacă ai găsit acest articol folositor, asigură-te că te abonezi la newsletter, ca să fi la curent cu următoarele mele postări.

De asemenea, ești liber să împărtășești și cu alte persoane, dând mai departe link-ul acestei postări.

Distribuie articolul!

Facebook
Email
WhatsApp

Te poate interesa și ...

Testimoniale

Citește opiniile și poveștile clienților.

Citește

Programe Terapeutice

Află detalii despre cursuri.

Citește