Hipnoza

Hipnoza clinică sau hipnoterapia

Hipnoza clinică, cunoscută și sub denumirea de hipnoterapie sau sugestie hipnotică, este o tehnică valoroasă folosită pentru tratarea problemelor psihologice, emoționale și psihosomatice și a cărei eficacitate a fost dovedită de sute de studii științifice din întreaga lume.

Starea hipnotică este o stare de focalizare senzorială în care persoana este concentrată pe experiențele sale interne, menținând în același timp controlul și conștientizarea de sine.

Când o persoană se află într-o „transă hipnotică”, se simte calmă și profund relaxată. Datorită acestei stări de relaxare, vă veți putea concentra atenția asupra unui gând, memorie, sentiment sau senzație, reușind, dacă doriți, să vă modificați percepțiile, comportamentele, senzațiile și emoțiile prin sugestie hipnotică.

a

a

Beneficiile hipnoterapiei:

Prin hipnoză clinică sau hipnoterapie:

Hipnoza clinică nu este considerată o terapie sau un tip de psihoterapie în sine, este o tehnică care trebuie aplicată, singură sau împreună cu alte tehnici, într-un cadru psihoterapeutic și trebuie aplicată întotdeauna de către psihologi, medici sau psihiatri.

Deși cele mai cunoscute utilizări ale hipnozei sunt pentru a pierde în greutate, a renunța la fumat sau a depăși anxietatea, aplicațiile acestei tehnici sunt mult mai multe.

Hipnoza clinică este eficientă în următoarele cazuri:

a

a

Cum ne ajută hipnoza?

Pacientul care se află în hipnoză este mai receptiv și mai flexibil pentru a-și modifica comportamentul, gândurile și convingerile, ușurând schimbarea terapeutică.

Timpul petrecut în atingerea scopurilor terapiei este, de asemenea, redus. Dar trebuie amintit că gândurile sau convingerile psihologului nu vor fi „implantate”, acest lucru este imposibil, dar hipnoza acționează ca un facilitator pentru a obține rezultatele pe care pacientul le dorește.

Acum doar imaginați-vă că vă puteți relaxa în câteva secunde. Imaginați-vă că puteți aborda subiecte care vă deranjează într-o stare de relaxare absolută. Imaginați-vă că vă confruntați cu problemele fără să vă supărați și să creați resurse pe care le veți putea folosi ulterior în viața de zi cu zi și toate acestea în timp ce sunteți profund relaxat!

Programare

Dorești o sesiune de lucru individuală?
Citește mai multe detalii.