Întrebări frecvente

Când este momentul să consult un psihoterapeut?

Apelezi la un psihoterapeut când realizezi că nu mai poți să te descurci singur cu toate câte se petrec în mintea , în corpul sau în viața ta.

De asemenea, se cere sa apelezi la un specialist cand nu mai ai claritate legat de anumite subiecte importante pentru tine: cariera, familie, relații, sănătate emoțională sau fizică.

Cum decurge o ședință de psihoterapie și ce se întâmplă mai exact la prima ședință?

Prima întâlnire este pentru a stabili împreună unde ești în subiectul adus în discuție, ce dorești să obții în urma sesiunilor noastre de lucru și care este abordarea mea în această situație pentru a te susține în transformarea pe care ți-o dorești.

 

Cât durează terapia și în cât timp se văd rezultatele?

Nu poate nimeni să spună de la început cât durează o terapie pentru că ceea ce se cere transformat nu este cunoscut, programele respective rulează în subconștient neidentificate încă.

Fiecare om are propriul ritm de accesare și de transformare a acestor programe care bruiază buna funcționare. Dacă vin și grăbesc procesul punând presiune există riscul să se blocheze și mai mult lucrurile decât sunt în prezent.

De câte ședințe de terapie am nevoie?

Se aplică același răspuns ca și la întrebarea anterioară

Cât durează o ședință de psihoterapie?

O sesiune individuală de lucru durează 55 minute.

Care sunt costurile unei ședințe individuale?

Costul unei ședințe de psihoterapie individuală este 300 lei.

Care este frecvența ședințelor de terapie?

Eu nu impun o anumită frecvență. Este sănătos să ne întâlnim o dată pe săptămână la început, urmând ca spre sfârșit, când lucrurile încep să se așeze, să ne vedem o dată la doua săptămâni până nu mai este nevoie.

Dacă experiența prin care treci e prea intensă și simți că ai nevoie de mai multă susținere, putem să lucrăm și de 2 ori pe săptămână la început.

Terapiile se fac individual sau în grup?

Toate răspunsurile de mai sus se referă la terapie individuală. Lucrez în grup pe anumite subiecte pe care le poți regăsi aici.

Se poate face terapie online?

Lucrez și online.

Dupa realizarea plății și programarea ședinței primești pe mail si pe what up un link de zoom pe care îl vei accesa la data programată.

Are cineva acces la informații legate de mine sau este confidențial?

Ce discutăm în cadrul ședintelor și toate datele tale de contact sunt confidențiale.

Ce se întâmplă dacă nu pot ajunge la o ședință programată?

Dacă nu poți ajunge la o ședință programată și nu anunți cu minim 24 ore înainte, ședința se plătește deoarece timpul meu rămâne rezervat pentru tine.

Dacă anunți cu minim 24 ore inainte, doar reprogramăm altă dată convenabilă pentru amândoi.

Cum îmi dau seama dacă terapia a avut sau nu succes?

Începi să observi că ai mai multă ușurință legat de subiectul pentru care ai venit, dispar simptomele, găsești o rezolvare paradigmei cu care te confruntai înainte și pe care nu mai reușeai să o gestionezi singur.

a

Nu ai găsit răspunsul la întrebarea ta ?

Dacă ai și alte întrebări la care nu ai găsit răspuns pe această pagină, contactează-mă!