Eliberare emoțională

Tehnica de eliberare emoțională

Tehnica de liberare emoțională (EFT) este o metodă pe care unii oameni o folosesc pentru a-i ajuta la controlul emoțiilor și gândurilor tulburătoare și pentru a-și reduce stresul și anxietatea.

De exemplu, EFT te poate ajuta să te calmezi dacă te simți furios sau anxios,sau te poate ajuta să îți ușurezi gândurile dacă ești îngrijorat de ceva.

Tehnica de eliberare emoțională sau EFT (tehnici de libertate emoțională)

Pleacă de la afirmarea că disconfortul emoțional al oamenilor își are cauza într-o alterare a sistemului energetic al organismului.

Am putea considera EFT ca o tehnică modernă de acupunctură fără ace, care prin stimularea cu degetele a unei serii de puncte de pe corp (puncte de acupunctură), în timp ce rămânem concentrați mental pe problema specifică care ne provoacă disconfort, realizează eliberarea de energie stagnantă care generează disconfort, permițând echilibrul energetic al organismului și un grad ridicat de bunăstare.

a

a

Prin deblocarea energiei acelei emoții în corp, disconfortul și simptomele dispar.

De multe ori modul în care trebuie să înțelegem problemele subestimează importanța crucială a emoțiilor noastre în rezolvarea lor.

Dacă ne uităm atent, avem tendința să credem că ne simțim rău pentru că avem o problemă și pentru a nu ne mai simți rău, credem că singurul lucru pe care îl putem face este să rezolvăm problema.

Așadar, acest lucru duce la stresul de a încerca să rezolvăm problema cu orice preț, luptând împotriva oricăror sau oricui și, între timp, continuăm să ne simțim rău, sau chiar mai rău, ceea ce, la rândul său, face dificilă rezolvarea problemei.

EFT sugerează că există un alt mod de a trăi, un alt mod mai inteligent din punct de vedere emoțional de a face lucrurile, și anume că putem înceta să ne simțim rău ÎNAINTE de a rezolva problema și că atunci când încetăm să ne simțim rău emoțional, pe lângă rezolvarea unei jumătăți de problemă, ne simțim încă mai bine, ne înlăturăm atașamentul față de problemă sau soluție, constrângere, și o vedem ca pe o problemă gestionabilă.