7 Simptome că suferi încă de rana de abandon

7 Simptome că suferi încă de rana de abandon

Ai frica de a nu-i pierde pe cei dragi? Nu ai încredere în alți oameni, ai anxietate legată de ideea că vei fi abandonat?
Azi voi vorbi despre 7 semne care îți arată dacă încă suferi de rana de abandon.

De multe ori ne comportăm într-un fel pe care nici noi nu îl înțelegem. De aceea vin cu exemplificarea din viața reală ca să știi ce ai de schimbat dacă te afli într-una din situațiile descrise în continuare.
Problemele legate de abandon apar în copilăria foarte mică de obicei, devenind un serios patern anxios cu rădăcini adânci într-o experiență traumatică pe care poate nici nu ne-o mai amintim. Unii nu sunt nici măcar conștienți de faptul că au propriile răni emoționale ascunse, încă deschise, și că de fapt le manifestă prin comportamente nesănătoase chiar și acum. Dacă nu ești conștient că funcționezi din ele nici nu ai cum să schimbi ceva.

Așa că iată cele 7 semne care îți arată că ai subiecte nerezolvate legate de frica de abandon.

1. Cauți să mulțumești pe toată lumea

Vrei să impresionezi pe oricine întâlnești? Indiferent dacă îți este prieten, cunoștință sau parte din familie, cauți să le ghicești așteptările pentru a le intra în grații?
Tu ești cel care trage tare în relații și ești dispus să pui nevoile oricui altcuiva pe primul loc, atât timp cât ii faci să rămână alături de tine. Dacă ai o nevoie puternică să mulțumești oamenii și să le câștigi aprobarea, s-ar putea ca încă să ai subiecte nerezolvate legate de rana de abandon.

2. Te lupți cu insecuritatea

Uneori gândești că, odată și odată, persoanele apropiate ție se vor sătura de tine și vor pleca? Dacă încă îți este frică să nu fi abandonat, te lupți cu sentimentele de insecuritate și inadecvare pentru că o persoană iubită a plecat de lângă tine în trecut, te-a părăsit sau așa ai perceput tu plecarea acelei persoane.

Ai internalizat trauma emoțională și poate chiar ai ajuns să crezi că este vină ta că ei au plecat. Aceasta poate duce la o încredere în sine scăzută și o nevoie de reasigurări constante.

3. Găsești că este greu să ai încredere în oameni că își vor ține promisiunile sau că vor fi acolo pentru tine

Vrei să controlezi totul în relațiile tale și să știi tot ce se întâmplă cu cei dragi ție? Asta se întâmplă pentru că ai fost rănit în trecut și ai o frică puternică de a nu fi lăsat singur, așa că poți dezvolta o gelozie fără motive și o posesivitate asupra prietenilor tăi sau a partenerului de viață.

4. Îți este frică să fi vulnerabil

Te simți inconfortabil în momentele de intimitate emoțională și sinceritate? Îți este frică să te apropii de cineva ca să nu ai nevoie de acea persoană prea mult apoi? Cea mai adâncă frică a ta poate să se manifeste prin frică de intimitate și vulnerabilitate emoțională, putând astfel să-ți sabotezi inconștient relațiile pentru a goni oamenii de lângă tine când începi să realizezi că începi să îți pese prea mult de ei. Poți să te lupți cu angajarea ta în relație și să acționezi detașat și indiferent când, de fapt, ție îți pasă cu adevărat de acea persoană.

5. Cauți motive să pleci

Întotdeauna cauți motive să pleci din relație, de frică de a nu te atașa prea tare de cineva? Le impui celor dragi ție standarde nerealist de înalte și te focusezi doar pe defectele lor. Nu le dai spațiu pentru greșeli și faci asta știind că te vor dezamăgi și, când eșuează să îți atingă așteptările, folosești asta ca o scuză pentru a renunța și a pleca din relație.

6. Mergi mai departe prea repede

Ai dificultăți în a forma relații pline de sens care să dureze datorită semințelor adânci ale fricii de abandon? Când treci dintr-o relație în alta și mergi prea repede mai departe, nu îți dai timp și spațiu să gestionezi căderea emoțională. În loc de asta, intri în ceva nou și excitant doar ca să te distragi de la ce este în interiorul tău. Nu vrei să fi niciodată singur pentru că te-ar forța să te confrunți cu problemele personale pe care le-ai ținut ascunse atâta timp chiar și de tine.

7. Te agăți de relații nesănătoase

Te regăsești gravitând printre persoane nepotrivite ție? Ai stat cu persoane de care erai conștient că nu îți contribuie cu nimic, ba din contra, chiar îți dăunează?
Trauma de a fi abandonat la o vârstă mică poate rămâne în interiorul tău mult timp. Și, cum suntem programați foarte puternic să recreăm experiențele din copilăria mică datorită familiarității și confortului zonei cunoscute, trebuie să devenim conștienți că totuși copilăria ne-a învățat niște lucruri eronate despre iubire. Nu este ceva neobișnuit ca din acest motiv să fim atrași de persoane nepotrivite care ne tratează rău.

Te regăsești având vreunul din cele 7 semne discutate aici?

Eu știu că m-am regăsit. Este o frică de abandon care îți distruge relațiile, inclusiv cu tine însuți, și te împiedică să fi fericit? Scrie-mi pe adresa de mail contact@cailevindecarii.ro cum faci față acestor provocări.

Dacă dorești să faci ceva diferit poți accepta gratuit provocarea de a-ți cunoaște toate rănile emoționale din care încă funcționezi ca să știi de unde să începi procesul de vindecare. Pentru mai multe detalii și înscriere intră AICI.”

Dacă încă te întrebi ce se întâmplă în cadrul ședințelor live, în cadrul programului ai posibiltatea să te înscrii la primele 4 sesiuni CADOU, ca să vezi dacă stilul meu de lucru ți se potrivește.

Dacă ai găsit acest articol folositor, asigură-te că te abonezi la newsletter, ca să fi la curent cu următoarele mele postări.

De asemenea, ești liber să împărtășești și cu alte persoane, dând mai departe link-ul acestei postări.

Distribuie articolul!

Facebook
Email
WhatsApp

Te poate interesa și ...

Testimoniale

Citește opiniile și poveștile clienților.

Citește

Programe Terapeutice

Află detalii despre cursuri.

Citește