Ce să fac începând de azi, ca să ies din depresie? (partea I)

Ce să fac începând de azi, ca să ies din depresie? (partea I)

Primii 2 pași esențiali în a depăși depresia

În articolul anterior îți ofeream o altfel de viziune despre abordarea depresiei. Spuneam acolo că sunt 13 pași de urmat ca să iesi din depresie.

Azi voi vorbi despre primele 2 puncte din acea listă pentru a face mai ușor procesul pentru tine.

Primul punct descris era să încep să mă uit la problemele mele cu sinceritatea și acceptarea situației existente în prezent. Aceasta este, din punctul meu de vedere, singura modalitate ca să găsesc o cale de vindecare: mă uit unde sunt și văd cum pot să ies din tot ce creează depresia mea, pentru a deveni mai plin de bucurie. Fără să știu exact unde mă situez nu am prea multe șanse să găsesc soluțiile potrivite.

Cum fac să mă uit la problemele mele fără să fiu blocat în emoții?

În acest moment este nevoie să știu că pot să mă confrunt cu ceea ce mă doare, chiar dacă încă nu știu soluțiile la acele dureri.

De aceea am făcut pentru tine pe YouTube un exercițiu de eliberare emoțională pentru această etapă. Te invit să îl folosești ori de câte ori te simți invadat de emoțiile conștientizării unor probleme, emoții care te împiedică să acționezi în vederea rezolvării acestora. AICI ai link-ul către înregistrare.

Al doilea punct important pe care am de lucrat că să ies din depresie este să învăț să mă respect pe mine, să devin conștient de adevărata mea valoare, crescându-mi stima de sine.

Cum pot să fac să îmi cresc respectul față de mine?

Mă uit la subiectele în care mă judec încă și schimb percepția mea despre mine, astfel încât să mă judec din ce în ce mai puțin. În plus mă uit ce pot învăța nou ca să compensez valoarea mea scăzută din anumite arii cu o valoare mai ridicată în altele.

Cum pot să mă judec mai puțin?

În perioada aceasta, în care stăm mai mult singuri, în care nu mai ieșim și nu mai socializăm cum o făceam înainte, este mai dificil să ne conștientizăm valoarea, pentru că o mare parte dintre noi o puteau înțelege doar în raport cu alții. Fără întâlnirile în care să ne putem pune în valoare, convingerile noastre distructive despre noi înșine pot ieși la iveală mult mai ușor, ajungând să înflorească dacă nu suntem atenți la noi și nu avem o obișnuință din a ne fi propriul observator.

Odată ieșite la iveală, toate se derulează cu viteză ca o avalanșă de gânduri, emoții și sentimente care au plecat de la aceste convingeri și s-au amplificat potențându-se unele pe altele.

O modalitate prin care putem să ne creăm o igienă emoțională și mentală simplă , fără psihoterapie, este aceea de a lucra singuri sau cu cineva din familie cu corpul nostru. Toate convingerile, emoțiile, gândurile și senzațiile care ne blochează să acționăm sunt stocate în corpul nostru.

Cineva spunea că subconștientul (și tot ce conține el ca și gânduri, puncte de vedere, emoții și sentimente) este materializat în corpul nostru. Și atunci putem aborda orice boală, orice suferință fizică sau emoțională pornind de la corp.

În procesele de corp din cadrul ACCESS CONSCIOUSNESS exact de la acest principiu se pornește. Access Bars, de exemplu,  este un proces de corp prin care se elimină puncte de vedere, puncte de referință, definiții, gânduri, emoții care au legătură cu mai multe subiecte ce ne afectează întreaga viață.

Voi lua un exemplu în continuare pentru a explica mai clar la ce mă refer. Putem avea ideea că ”nu mai are rost să mă îngrijesc dacă nu ies din casă”, punct de vedere care are legătură cu respectul față de corpul nostru de fapt și nu cu ieșitul din casă. Corpul vrea să se simtă bine în hainele pe care le poartă, indiferent unde se află, nu ființa energetică din corp. Corpul are nevoie să fie curat, îngrijit. Și când nu îi oferim ceea ce are nevoie suferă.

Există o bară, o zona pe capul nostru unde avem stocate punctele de vedere pe care le avem despre corpul nostru. Lucrând la nivel energetic cu acest proces de corp numit Access Bars pot să îmi eliberez punctele astea de vedere, pe care poate nici nu le-am conștientizat îndeajuns, însă îmi creează tot felul de reacții corporale pe care nu știu cum să le traduc.

Corpul nu are gură să se exprime  și atunci o face prin senzații, dureri mici la început și apoi din ce în ce mai mari, până facem ceva legat de acest subiect. Evident că aceste stări dureroase la nivelul corpului pot contribui foarte bine la starea noastră generală depresivă. Eliberând aceste convingeri precum cea spusă mai sus, ajungem să funcționăm cu mult mai mult respect față de corpul nostru, ne simțim mai bine în el și evident că ne simțim și mai valoroși.

Apoi, alt exemplu legat de partea în care ar fi firesc să căutăm să ne creștem valoarea personală pe ariile noastre de competență, ar putea fi convingerea că ”odată cu vârsta nu se mai învață așa ușor”. Prin intermediul altor zone ale capului nostru (precum bara care are legătură cu punctele de vedere despre vârstă sau cea care are legătură cu punctele de vedere cum că putem face anumite lucruri doar într-un anumit fel la o anumită vârstă într-un anumit context), putem lucra pe schimbarea și eliberarea acestor convingeri care ne limitează bucuria de a fi.

Prin Access Bars putem aborda chiar și subiectele care țin de bucurie . Cât de firească este privită bucuria în această perioadă? Pare că sunt o ciudată dacă spun că am motive de bucurie. Lumea a învățat că poți doar să te plângi și să te victimizezi în public și nu își mai dă voie să ajungă prea ușor la bucurie…

Ce îmi place mie legat de această tehnică este faptul că abordează nu doar partea aceasta de vindecare cât și partea pragmatică, cea legată de bani, conștientizări sau forma și structura în care pot face anumite lucruri. Despre toate aceste aspecte putem avea puncte de vedere și credințe care ne duc în depresie.

Nu în ultimul rând, sunt niște zone pe capul nostru care răspund direct de emoțiile care ne pot afecta în cadrul crizelor depresive. În plus, mai avem și partea care răspunde de calmarea și pacea noastră interioară, de ce credem noi că se poate face în această direcție, și dacă putem sau nu să atingem punctul în care să manifestăm recunoștință și bunătate față de noi înșine și corpul nostru.

Avantajul cel mai mare, dacă îți dai voie să înveți procesul de corp Access Bars , este acela că ai o unealtă la tine pe care o poți folosi de câte ori vrei fără să stai după programări și fără să mai plătești altora. Și dacă vezi că cineva din familie este în suferință îl poți susține și pe acesta să își găsească echilibrul interior și pacea.

Și nu îți cer să mă crezi pe cuvânt. Te provoc să testezi o sesiune Access Bars ca să vezi cum este pentru tine eliberarea de punctele de vedere care te împiedică să ai bucurie și să fii TU, după care te invit să scrii în comentarii dacă ai găsit folositoare acea sesiune.

De asemenea, dacă ai învățat deja această tehnică, te invit să scrii în comentarii măcar un beneficiu de pe urma căruia te bucuri și acum.

Ești curios să descoperi mai mult? Înscrie-te la cursul Access Bars AICI.

*Sursa foto Pixabay

Distribuie articolul!

Facebook
Email
WhatsApp

Te poate interesa și ...

Testimoniale

Citește opiniile și poveștile clienților.

Citește

Programe Terapeutice

Află detalii despre cursuri.

Citește