Cum ar fi să fim recunoscători pentru corpul nostru?

Cum ar fi să fim recunoscători pentru corpul nostru?

Să am corpul meu este ca și cum aș avea cel mai bun prieten. Este precum prietenul cu care îmi place să trăiesc și alături de care îmi place să fiu plina de viață. Fără corpul meu nu aș avea toate plăcerile pe care le am ca, de exemplu, să simt calsura soarelui pe piele sau bucuria de a fi atinsă de persoana iubită. Iubesc să am un corp din foarte multe motive!

Unul din motivele pentru care îmi iubesc atât corpul este faptul că, prin intermediul lui, pot să transmit o multitudine de mesaje nonverbale, paraverbale, care instigă pe cei din jur la a se bucura de viață, a se prosti, a râde, a trăi cu adevărat bucurandu-se de viață și a conștientiza că și ei pot avea o relație extraordinară cu corpurile lor ca mine cu al meu. Toate acestea duc la reconsiderarea posibilității de a se bucura cat mai mulți de a fi în propriul corp.

Așa că vă invit să luați o pauză de la activitatea voastră din când în când și să faceți urmatorul exercițiu:

Vă asezati mâinile pe față, respirati adânc si relaxat tot exercitul, și percepeți-vă fața cu palmele. Simțiți-vă fața primind energia palmelor și mâinile noastre primind de la față…Și hai să fim recunoscători pentru acest corp uimitor, corpul nostru extraordinar! Cum ar fi să fim recunoscători pentru tot ceea ce face corpul nostru pentru noi, pentru tot ce îi cerem să facă pentru noi, pentru tot ce îl forțăm să faca pentru noi? Cum ar fi să percepem aceasta recunoștință la nivel corporal? Cum s-ar simți ea? Vă invit acum să primiți de la corpul vostru, să fiți recunoscători pentru corpul vostru și să simțiți gratitudine din partea corpului vostru! Și cand sunteți pregătiți puteti lăsa mainile jos și reveniți la starea obișnuită.

Sper să vă folosească acest exercițiu pentru a vă îmbunătăți relatia cu corpul vostru extraordinar!

Sursa: Dr. Claudia Cano

Distribuie articolul!

Facebook
Email
WhatsApp

Te poate interesa și ...

Testimoniale

Citește opiniile și poveștile clienților.

Citește

Programe Terapeutice

Află detalii despre cursuri.

Citește