Te-ai săturat de blocajele care îți limitează viața?

Când avem o situație (sau mai multe) care ne blochează, ne este dificil să privim dincolo de asta la cum ar putea fi lucrurile și viața noastră cu situația rezolvată. De obicei ne cramponăm de problemele existente și nu mai știm cine suntem fără acestea. Ne identificăm de cele mai multe ori cu ele așa de mult încât nici nu mai realizăm că am putea face ceva cât de mic care să facă o diferență aici.
Suntem învățați de mici că pentru a rezolva o problemă mare trebuie multă muncă și chin. De aceea majoritatea oamenilor renunță pentru că sunt multi cei care au crescut in convingerea NU POT, NU ȘTIU , NU SUNT ÎN STARE, CINE SUNT EU CA SĂ SCHIMB CEVA AICI…  Aceste convingeri intră în acțiune și în situații mai mici uneori, pentru că am crescut în ideea că putem schimba ceva doar dacă acționăm în forță.
Cum ar fi să ne imaginăm situația majoră pe care dorim să o schimbăm ca un bloc de piatra?  L-am făcut să fie așa de solid în ani de zile prin milioane de alegeri mărunte zilnice. Am putea să facem să se topească acest pietroi instant? Nu. Și din pacate marea majoritate se oprește aici cu schimbarea fără să realizeze că se poate face și altfel.
Pentru cine dorește să răspundă provocarii, vă invit la o altă abordare a situației.
Ca orice pietroi mare, pentru a ramane fix se cer niște legături, niște ancore solide. Cum ar fi să ne punem întrebări zilnic legate de aceste ancore? Cum ar fi sa căutăm sa facem acele alegeri marunte zilnic, alegeri care să se focuseze pe ruperea acestor legături? Și nu musai pe toate odată ci câte una pe rând… Cum ar fi să constatăm într-o zi că una din legături este ruptă complet și pietroiul începe să se miște? Cum ar fi să incepem să facem acele alegeri care ar duce la măcinarea încetul cu încetul a pietroiului si ar duce la apariția unor fisuri în el?
În tot acest timp putem să mai facem ceva in plus: să ne întrebăm cum ar fi viața noastră fara acel pietroi.
Cine suntem noi fără greutatea asta?
Ce ne împiedică la tot pasul să fim, să știm despre noi, să percepem și să primim in viața noastră ?
In ce fel ne putem crea viața altfel decât o făceam până acum astfel încât să avem mai multă bucurie?
Schimbarea vine cu alegerile mici făcute constant păstrând congruența între ce spunem si ce facem.

Distribuie articolul!

Facebook
Email
WhatsApp

Te poate interesa și ...

Testimoniale

Citește opiniile și poveștile clienților.

Citește

Programe Terapeutice

Află detalii despre cursuri.

Citește