Buna ziua tie care citesti aceste randuri si multumesc pentru timpul acordat

Eu sunt Paula Stiubei, antrenorul tau daca alegi asta. Imi place termenul acesta deoarece exprima foarte clar cu ce ma ocup si e mult mai usor de inteles de catre altii.

Facand o paralela intre sport si psihoterapie, in amandoua categoriile de activitati munca este impartita la jumatate intre antrenor sau mentor si client sau discipol. Presupozitia mea de baza este ca oamenii deja au toate resursele de care au nevoie in ei. Munca antrenorului este de a scoate la iveala aceste resurse si de a asista clientul in a-si dezvolta abilitatile pe baza lor. Rolul antrenorului, al mentorului, este sa ofere feedback de calitate din care discipolul sa invete. Discipolul este nevoit sa iasa din zona sa de confort si sa stapaneasca noi abilitati, folosindu-se de resursele sale si de ajutorul antrenorului . In ultima instanta discipolul este cel care este responsabil pentru succesul sau insuccesul sau. El ia deciziile, chiar daca este influentat de mentorul sau; el decide pentru el insusi. Antrenorul este doar un „catalizator” al procesului de schimbare in directia aleasa de client.

Acest antrenament in a deveni cineva pe care chiar il placi si in papucii caruia sa iti placa sa traiesti cred ca este cea mai simpla definitie a psihoterapiei cum o vad eu.

Antrenamentul poate fi atat cu o singura persoana cat si cu toata familia.

Antrenamentul individual poate fi centrat pe comportamente normale sau pe disfunctii pasagere si atunci este un proces focalizat pe autocunoastere si autoevaluare obiectiva, avand ca obiectiv central transformarea in timp a clientului in decident autonom, care poate asculta si intelege atat pe sine in relatie cu sine si cu ceilalti , cat si pe ceilalti si dinamica din jurul sau. Poate fi insa si centrat pe comportamente sau disfunctii patologice (cazurile in care granita normalitatii a fost depasita sau cele cu perturbari majore la nivelul personalitatii ) si atunci este un proces de vindecare. Spre deosebire de primul tip de antrenament care este un proces de invatare si dureaza mai putin, acest al doilea tip de antrenament (psihoterapia) este pe o perioada mai lunga de timp necesitand mai multa rabdare.

Cand antrenamentul este legat de viata de cuplu sau familie acesta este un demers terapeutic de cunoastere si intelegere a dinamicii relatiilor existente si se adreseaza in principal intelegerii  si relatiei intre membrii familiei sau cuplului si in mod secundar intelegerii a ceea ce este individual, propriu, personal.

Cel mai important aspect cred ca este ca persoana care cere acest antrenament chiar sa doreasca schimbarea pe care o aduce in lucru si nu sa vina in terapie doar ca doreste mama/tata sau sot/sotie. Spun asta deoarece nu am cum sa antrenez sa devina bun doar ca zice altcineva asta. NU am vazut nici un sportiv sa aibe rezultate extraordinare pentru ca a fost impins de la spate.

De asemenea, antrenamentul cu mine poate viza si recuperarea in boli cronice si se adreseaza bolnavilor cu: accident vascular cerebral, adhd, afectiuni tiroidiene, astm, autism, cancer, chisturi, cifoze, coxartroze, diabet, discopatii, dureri in diferite parti ale corpului, hepatite, hernie de disc, migrene, nevralgie de trigemen, paralizie cerebrala, paraplegie, parestezie, retard, scolioze, sciatica, scleroze, spasticitate, spondiloze, tetrapareza, torticolis, etc

Consider ca prin vindecarea traumei emotionale care a stat la baza bolii, doctorul nostru interior preia comanda si incepe procesul de vindecare!

De ce sa apelezi la ajutorul meu?

Pentru ca atunci cand reusesti sa vezi din mai multe puncte de vedere o situatie problematica, aceasta se rezolva mai usor.

 „Cheia” succesului se afla in noi, important este sa o ajustam in raport cu fiecare mecanism de deschidere a „usilor” vizate. Cu ajutorul meu inveti cum sa iti ajustezi singur setul personal de chei.

 Viseaza  ca si cum ai trai vesnic, dar traieste ca si cum ai muri azi, caci nu conteaza  anii din viata ta, ci viata din anii tai!