7 Semne că încă suferi de Rana de Umilință
Faci shopping compulsiv mai ales când ești stresat?
Îți dorești LIBERTATE și când o ai nu știi ce să faci cu ea?
Mai jos mi-am propus să abordez care este cauza și ce poți să faci diferit!
Între 1 și 3 ani ne dezvoltăm abilitatea de a ne folosi corpul și de a face lucruri pentru noi. Începem să realizăm că ne murdărim și părinților le este rușine cu noi sau nu ne lasă să facem lucruri pentru că ne-am strica hainele și s-ar simți umiliți. De multe ori nu suntem lăsați la vârste mici să facem cum considerăm noi, din dorința de a fi protejați. Uneori, în neîndemânarea noastră, facem lucrurile într-un fel care aduce amuzament pe fețele adulților și noi interpretăm asta ca și când ei râd de noi, ca și cum am fi greșit cumva.
Ideea de bază este că învățăm în această perioadă că dacă facem ceva nepotrivit vom atrage rușinea asupra noastră. Ajungem astfel să dezvoltăm în subconștient ideea că noi suntem cumva greșiți și astfel apare rana de umilință, o modalitate de a face față la acele situații. Din această rană ajungem să ne manifestăm în feluri nedorite în viața de adult.
În rândurile următoare doresc să împărtășesc cu tine 7 semne care ne arată că încă nu am vindecat această rană în interiorul nostru. Știind aceste semne, îți poți da seama de unde vin comportamentele și trăirile tale și poți alege să faci ceva diferit, poate chiar să vindeci această suferință.
Răspunzând la aceste întrebări începem să conștientizăm cât de adâncă este această rană:
1. Ai tendința să cumperi multe lucruri tot timpul?
Te trezești că intri în magazine doar ca să cumperi CEVA de dragul de a cumpăra, pentru că așa simți că exiști? Sau te angajezi în activități doar că să îți umpli un gol interior? Aceste comportamente sunt primele care încep de obicei să ne atragă atenția că ceva este în neregulă în interiorul nostru.
2. Ai tendința de a face lucrurile în locul altora?
Cauți să fi acolo pentru alții crezând că dacă faci lucrurile în locul lor, ii vei ajuta exact cum au făcut părinții cu tine? De multe ori când facem acest lucru tot ce se întâmplă este că le invadăm spațiul altora.
3. Te deranjează foarte tare critica celor din jur?
De fiecare dată când cineva își spune o părere diferită de a ta despre cum se puteau face lucrurile sau despre rezultatul acțiunilor tale, simți că te strivește pe interior? Părerile lor diferite devin în mintea ta o critică permanentă a ta ca ființă? Începi să te percepi pe tine ca fiind greșit de fiecare dată când cineva îți face o observație?
4. Trăiești cu impresia că ești prea lent?
Te judeci că ai făcut prea puține lucruri, că ai fi putut să te miști mai repede și să faci mai multe? Te enervează oamenii din jur care se mișcă mai încet?
5. Îți conștientizezi calitățile doar când sunt menționate de ceilalți?
Ai dificultăți în a recunoaște părțile tale faine? Cauți tot timpul pe cineva din exteriorul tău să îți spună la ce ești bun? Ne-am obișnuit atât de mult să ne validăm părerea despre noi prin alții când avem această rană, încât ne este dificil să ne descoperim singuri propriile calități.
6.Tristețea te apasă deseori?
Ai sentimente de tristețe și nefericire frecvente? Nu știi exact care este subiectul care le face să apară , însă te invadează din ce în ce mai des? Putem ajunge chiar la o dependență de această stare chimică a creierului oferită de tristețe și nefericire, doar pentru că ne este cunoscută și familiară.
7. Ai o dorință foarte mare de a fi liber și în același timp te sperie libertatea?
Eu am descoperit că deși îmi doream libertate, când am avut-o nu știam ce să fac cu ea și mă îngrozea. Abia mai târziu în viață am realizat că acest subiect contradictoriu venea din această rană de umilință.
Te regăsești răspunzând cu DA la întrebările de mai sus?
Eu știu că m-am regăsit. Te-ai simțit de curând umilită în vreun fel?
Scrie-mi pe adresa de mail contact@cailevindecarii.ro, care sunt subiectele pe care te simți deseori umilită și cum faci făță acestor provocări, dacă faci față.
Dacă dorești să faci ceva diferit poți accepta gratuit provocarea de a-ți cunoaște toate rănile emoționale din care încă funcționezi ca să știi de unde să începi procesul de vindecare. Pentru mai multe detalii și înscriere intră AICI.”
Dacă încă te întrebi ce se întâmplă în cadrul ședințelor live, în cadrul programului ai posibiltatea să te înscrii la primele 4 sesiuni CADOU, ca să vezi dacă stilul meu de lucru ți se potrivește.
Dacă ai găsit acest articol folositor, asigură-te că te abonezi la newsletter, ca să fi la curent cu următoarele mele postări.
De asemenea, ești liber să împărtășești și cu alte persoane, dând mai departe link-ul acestei postări.